Extra geld verdienen

 

Je onderneemt al een jaar of twee. Of wel langer. Je weet een aardige omzet binnen te halen. Je beheert het potjes systeem en je houdt je daar loyaal aan.

Of je klant bent bij Boekhoudt.Org, mijn blog hebt gelezen of de masterclass bent gaan volgen, doet er niet toe.

Het is tijd om je product selling skills te vergroten. Laten we eerlijk zijn; die omzet van €5.000 waar 50% van naar je privé gaat, is niet waarvoor je ondernemer bent geworden. Sterker nog; na belasting houd je maar 2.000 euro per maand netto over.

Dus is het tijd voor de volgende stap; meer omzet en je inkomen daarmee verhogen.

 

 

Wat zijn de mogelijkheden om je inkomen te verhogen?
Je wilt een manier die niet veel geld kost EN niet te veel tijd in beslag neemt. Maar hoever ben je bereid te gaan om in jezelf te investeren? Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen:

 

 

 1. Je prijs verhogen
  Ga voor je zelf na of je de juiste prijzen hanteert. Ben je een coach? Dan heb je binnen een bepaalde periode resultaat. Of je bent een haarstyliste en je gebruikt producten en je tijd om tot een resultaat te komen. Zijn je marges wel OK? Je kunt je algemene voorwaarden aanpassen zodat je elk jaar je prijzen omhoog mag indexeren. Denk er altijd aan om deze goed te communiceren met je huidige klanten.

 

 

 1. De waarde van je product, diensten verhogen
  Je kunt een opleiding of een cursus volgen waardoor je beter je klanten gaat helpen. Denk aan je harde skills, zoals betere foto’s maken of een meer pakkende advertentie schrijven. Ook de ins en outs leren van Google Adwords of Facebook Ads heeft veel waarde. Om de balans te bewaren is het ook belangrijk om aan je soft skills te werken. Denk dan bijvoorbeeld aan een managementopleiding, een NLP-cursus of een andere vorm van people-skills training.

 

 

 1. Nieuw product, dienst ontwikkelen
  Zoals hierboven aangegeven kun je doormiddel van opleiding en training niet alleen je huidige producten en diensten verbeteren, maar ook nieuwe producten of diensten ontwikkelen. In deze moderne tijden is het niet gek om een online product te ontwikkelen. Sales in het algemeen bestaat uit een product dat aangeboden wordt als iets dat je kan leren. Ik geloof er heilig in dat als je een business kan ontwikkelen en verkopen, je goud in handen hebt.

 

 

 1. Marketing en promotie
  Mensen kopen van mensen die ze kennen en vertrouwen. Als iemand niet weet wie je bent, gaat hij of zij ook niet iets van je kopen. Dit heeft te maken met je eigen persoonlijkheid en hoe je je klanten aantrekt. Hierbij kun je denken aan je website, LinkedIn, Facebook en alle andere social media platformen. Je wilt vertrouwen scheppen en dat mensen te weten komen wat je te bieden hebt. Afhankelijk van de levering zal men je promoten en ambassadeur zijn van je product. Deze processen moeten duidelijk zijn voor je. In het begin zal je veel op gevoel doen. Maar op termijn moet je het proces systematiseren. Het eindresultaat is een tevreden klant na de levering en een tevreden ondernemer na het innen van de factuur.

 

 

 1. Opschalen en vermenigvuldigen
  Wat bedoel ik hiermee? Dit ligt in het verlengde van punt 3 en 4 samen. Stel je bent fotograaf en je hebt het voor elkaar gekregen om businessmodellen op te zetten. Je behaalt veel verkopen binnen je branche. De volgende stap is dan; deze “kunst” aan je collega leren. Sterker nog, je zet 5 of 10 collega’s in een klas en je geeft een workshop. Dit is opschalen en vermenigvuldigen. Eerst had je één klant met één gig met één betaling. En nu heb je een nieuw product met 10 klanten en 10 betalingen met één gig.

 

 

 

Over de schrijver

Hoe raar het ook klinkt, ik hou ervan om ondernemers te helpen met hun boekhouding. Het gesprek aangaan en de mens echt leren kennen. Achter komen wat hun wensen en dromen zijn. Maar ook de angst en de onzekerheid die erbij komt kijken. De passie en drive is toch mijn grootste inspiratie om van boekhouding mijn leven te maken. Je moet er echt van houden.

 

Mijn naam is Leo Boekhoudt. Ik woon in Den Haag, samen met mijn vrouw en dochter. Ik hou van surfen, reizen, het avontuur opzoeken, motorrijden en snelle auto’s.

 

Als business consultant ben ik gespecialiseerd in financiële systemen opzetten en aansluiten. Als boekhouder ben ik bezig met de financiële administratie. Soms ben ik dan ook een echte detective. Een financiële detective. Als winstadviseur zorg ik ervoor dat de behoeftes van de ondernemer vertaald worden in concrete acties. Mijn kernwaarden zijn betrouwbaarheid, duidelijkheid en eerlijkheid. 

Wil je meer weten hoe ik jou kan helpen? Stuur me dan een bericht via de chatfunctie of maak direct een afspraak voor de Financiële Quickscan.