Word jij wel gehoord?

 

Wist je dat veel ondernemers niet weten waar ze staan met hun boekhouding? Niet jij uiteraard. Jij hebt alles goed geregeld bij je boekhouder. Heb jij ook zo’n fijn contact met je boekhouder? Of is hij moeilijk te bereiken? En met moeilijk te bereiken bedoel ik dat je hem moeilijk kunt begrijpen. Mocht je überhaupt al in contact zijn..

 

Je verlangt naar een boekhouder waarmee je makkelijk kan communiceren. Waar je een voice note kan sturen met vragen. Een gelijkwaardige sparringpartner die je business naar het volgende niveau tilt. Kan je je hierin vinden? Blijf dan lezen. 

Interne gevecht

Wist je dat veel ondernemers een groot ego hebben en daarom niet durven te zeggen dat ze de boekhouding niet begrijpen?

Het is vaak een intern gevecht om je innerlijke trots aan de kant te zetten. Gelukkig zijn er ook veel ondernemers die de verantwoordelijkheid in eigen handen nemen en de boekhouding uitbesteden. Ze accepteren dat ze het niet begrijpen en zoeken professionele hulp.

 

 

De juiste doelen

Wist je dat veel ondernemers veel uren en omzet draaien en alsnog aan het einde van de dag helemaal uitgeput zijn?

Ze leven voor het weekend maar werken vaak het weekend door. Om uiteindelijk de eindjes aan elkaar te knopen.

Of jij bent de ondernemer die lekker veel winst maakt. Maar zodra je een tijdje niks doet, droogt het geld weer op. Je hebt geprobeerd om te investeren maar zonder het gewenste resultaat. Ben je getriggerd, blijf dan lezen.

 

Externe problemen 

Wist je dat veel ondernemers zelf hun boekhouding doen en vervolgens ook denken dat ze het goed doen? 

Ik heb echt alles gezien. Dat mag ik tenminste hopen. De administratie op een A4 in MS Word. Schermafdrukken van de mobiele bankieren als bewijs van een factuur. Een Excel lijst is dan al een stuk beter.

Ondernemers slagen er ook in om een boekhoudsoftware te gebruiken. Helaas gaat het hier soms ook mis. Men kon beter bij een Excel lijst blijven.

Er zijn een hoop boekhoudkundige haken en ogen in software waar men niet uitkomt. Ook niet met de hulpfunctie binnen een pakket. Men kent bepaalde boekhoudprincipes niet en gaat daarom de mist in.

Hoeveel vertrouwen heb je dat je geen belastingaftrek misloopt door onwetenheid? Hoe zeker ben je van je zaak als je morgen controle krijgt van de belastingdienst? Ben je nieuwsgierig, blijf dan lezen.

 

Boekhouder plus

Mijn naam is Leo Boekhoudt. Ik ben gespecialiseerd in het opzetten en controleren van financiële systemen. Mijn kernwaarden zijn betrouwbaarheid, duidelijkheid en eerlijkheid.

Voor mijn klanten implementeer ik een systeem met doelen, zodat ze zonder kopzorgen gaan ondernemen. Ze hebben geen irritatie meer met de boekhouding. 

E-boekhouden wordt Easy-boekhouden. De Moneybirds gaan echt vliegen en de MoneyMonks zijn helemaal zen. 

Wil jij ook boekhouden met een glimlach?

Je boekhouding zien als stuurinformatie. Jij bent de proactieve, data driven ondernemer. Je bent cool omdat ze een coole boekhouder hebben.